Through My Glasses

Max Factor Velvet Matte ajakrúzs - teszt

2017. január 22. - bnagyreka

Sziasztok!

Jó szokásomhoz híven, egy újabb matt rúzs teszttel készültem nektek. Egyre nagyobb Magyarországon a választék az effajta termékekből, viszont kevés jóval lehet találkozni, éppen ezért próbálok nektek minél többről írni véleményt.
img_3020.JPGMax Factor Velvet Matt ajakrúzs - Nincs kompromisszum a matt rúzsok terén!
" Amikor megjelenik egy új matt ajakrúzs a nők úgy érzik kompromisszumot kell kötniük és el kell fogadniuk hogy egy erősen pigmentált matt rúzs, száraz érzetet ad az ajkon."

Nagyon izgatottan kezdtem hozzá a termék teszteléséhez, hiszen már mikor először kibontottam és megláttam a vadító bordó színét, rengeteg gondolatom támadt hogy milyen sminkhez/ruhához viselném. 
Beszéljünk egy kicsit a csomagolásáról. A rúzs egyszerű téglatest alakú tégelyt kapott, aminek az alján látjuk hogy milyen színű maga a rúzs, a kupakja pedig matt fekete. 
img_3022.JPGNagyon kellemes illata van, de úgy igazán semmihez sem tudnám hasonlítani, íze nincsen. Igazán finom, krémes, zsírkréta szerű állaga van, aminek köszönhetően rettentően könnyű felvinni az ajkakra és eloszlatni azon. Már az első réteg alkalmával gyönyörű intenzív bordós szín köszön vissza. img_3023.JPGA hagyományos matt ajakrúzsok összetevői között nagy mennyiségben található púder részecske, hogy csökkentsék a fény visszaverődést,ez viszont csomósodáshoz vezethet. 
A Max Factor Velvet Matt ajakrúzs kollekció formulája ettől eltérően lett kialakítva, nem növelték meg a termék púder tartalmát. Ugyanazt a hidratáló formulát használják, mint a nagy népszerűségnek örvendő Colour Elixir kollekcióban,azonban a finomra őrölt mica részecskék szabálytalan szerkezetük miatt elnyelik a fényt, így matt végeredményt biztosítanak.img_3264.JPGSzerencsére a Colour Elixir kollekcióból is megvan egy árnyalatuk, így összetudtam hasonlítani a két terméket, és megmondom őszintén semmi különbség nincsen a finishük között. Talán egy kicsit tompább a fénye a Velvet Matt-nak. (A képen a felső a Velvet Matt, az alsó a Colour Elixir.)

img_3234.JPGHiába hidratálja az ajkakat, hiába gyönyörű a színe, de nem lesz elég matt a finishe a terméknek. Nagyon szurkoltam neki, hogy pár perc után jobb lesz, de ugyanúgy fénylett. 
Annyira nem tartós, egy egyszerű ivást átvészel, de egy nagyobb evést már nem bír ki, viszont nem kopik csúnyán, szimplán csak halványul. Ami a tartósságát ellensúlyozza az az, hogy nagyon jól lehet egymásra rétegezni a terméket, így nincsen azzal gond, ha picit lekopik és egy újabb réteget kenünk rá, nem kezd el darabos lenni mint ahogy azt más termékek szokták tenni. 

Attól függetlenül hogy nálam Matt rúzsként nem funkcionál jól, nekem nagyon tetszik a rúzs, mivel tényleg gyönyörűen pigmentált,jó a formulája, hidratálja az ajkakat és egy kisebb buliban jó barátunk lehet. 

Réka

A bejegyzés trackback címe:

https://bnagyreka.blog.hu/api/trackback/id/tr3012140979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása